A kosárlabda remek propagandájaként rendkívül izgalmas, fordulatos összecsapáson, idegtépő hosszabbításban 106-102-re legyőzte a portugál Sporting CP alakulatát az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata, így megőrizte továbbjutási esélyét a FIBA Europe Cup első csoportkörének harmadik összecsapása után.

A kék-fehéreknél ezúttal a 16 lepattanót és 13 pontot szerző Dickey, valamint a 27 pontos, a végjátékban döntő tényezőnek bizonyuló Chambers volt a két legfontosabb láncszem, de a 25 egységet termelő Barnett, a 20 pontos Vojvoda és a 10 pontig jutó Philmore egyaránt sokat tett a rendkívül fontos győzelemért.

Ez a siker a zsákban van, ezzel úgy mehet az Alba jövő szerdán Bulgáriába a két meccs után százszázalékos Balkan Botevgradhoz, hogy ha ott győz, igen erős eséllyel továbbjuthat. Persze a kosárarány is sokat nyomhat a latban, merthogy utána még lesz egy Sporting – Balkan meccs is, tehát nem biztos, hogy egy minimális különbségű győzelem elég lesz. Egy azonban bizonyos: igen komoly izgalmak várhatóak még az A-csoportban.