A Magyar Honvédelem Napja alkalmából 2023. május 18-án a Stefánia Palotában városunkból hárman is kitüntetésben részesültek, melyeket Gion Gábor védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkár és Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója adott át.

Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója Magyarország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kiemelten fontos feladatai megvalósításának támogatásáért a Honvédelmért Kitüntető Cím I. fokozatát vehette át.

Honvedelem napi kituntetettek4

Berdó Gábor Károly nyugállományú századosnak, a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség és a Wathay Ferenc Bajtársi Szövetség elnökének, a Bajtársi Szervezetek Országos Szövetsége elnökségi tagjának, a  Honvédelmi Minisztérium céljainak megvalósításában vállalt támogatói szerepe, a társadalom és a  honvédség kapcsolatának erősítése, a szervezett közösségi élet megteremtése, a katonai hagyományok ápolása és értékeinek átörökítése terén évtizedeken át végzett kiemelkedő színvonalú tevékenységét megköszönve dísztőrt adományoztak.

Bencze Tamás, az I. András Király Lovagrend Nagymestere Magyarország védelme érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kiemelten fontos feladatai megvalósításának támogatásáért a Honvédelmért Kitüntető Cím III. fokozata kitüntetésben részesült.

(ÖKK Fehérvár)