Nem borult a papírforma sem a női, sem pedig a férfi röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn szombati összecsapásain. A székesfehérvári klub hölgyei a bajnok Vasas vendégeként csak megcibálni tudták az oroszlán bajuszát, legyőzni nem (3-0), míg a férfiak esélyeshez méltó módon arattak 3-0-ás sikert. Előbbiek ezzel a tabella 3., utóbbiak a 2. helyén állnak.

A Lokis lányok-asszonyok jól kezdtek a címvédő és most is listavezető Vasas otthonában, bár összességében az első játékrészt 25-19-re biztosan húzta be a piros-kék csapat, de voltak szép megoldások és a játék minőségét tekintve nem maradt el riválisától Lukasz Przybylak együttese, igaz, kulcspillanatokban sok volt a hiba, ami ilyen szinten nem fér bele.

A második szettben nagyon megindult a MÁV Előre, simán menetelt a részsiker felé, 17-11-re vezetett, amikor már aligha fogadott volna bárki is a bajnok játszmagyőzelmére. Csakhogy fehérvári oldalon jött a kapkodás,  hibák sora, ráadásul a Vasasnak még a háló is segített kulcspillanatokban, így aztán 19-18-nál már hazai oldalon volt az előny, s végül a győzelem is, 25-22-vel. Óriási lehetőséget szalasztott el a Loki, gyermeteg hibákat vétettek, olyanokat, amelyekért már egy gyermekcsapatban is összehúzza a szemöldökét az edző…

A korábban időnként kissé bizonytalan Vasas minden tekintetben magabiztosabbá vált, így aztán már nem volt meglepő, hogy lendületből, 25-18-ra elvitte a harmadik szettet, egyben a mérkőzést is. Az látszott, hogy játékban már bárkivel partiban van a MÁV Előre Foxconn, ám az is, hogy a hasonló rangadók sikeréhez fejben és koncentrációban többet kell produkálni, nem fér bele, hogy a hajrában hatpontos előnyt elherdáljon.

A dobogós hely ezzel együtt még megvan, a 3. pozíciót őrzi a Kaposvárral szemben a Przybylak-csapat, amely a következő körben, január 27-én, szombaton 18.00 órakor az újonc DVTK vendégeként kötelező lesz a győzelem, a magabiztos győzelem.

Pont olyan magabiztos, mint amilyet a klub férfi csapata aratott Kecskeméten a KRC ellen. Dávid Zoltán legényei két nagyon sima és egy ritka szoros (32-30!!!) játszmában, a 25 pontos Koci és a 12 egységig jutó Boa Szabolcs vezérletével 3-0-ra nyertek, és mivel két találkozóval kevesebbet játszottak, mint a listavezető Kaposvár, már „csak” hibátlanul ki kell egyenlítenie a mérkőzésszámot és át is veszik a vezetést. ez persze azért nem lesz éppen sétagalopp, főleg, hogy Kocin kívül a másik két pontgyáros, Pesti és Janke nem teljesen egészséges, a mostani meccset is kihagyták.

Akár velük, akár nélkülük, de a következő két – hazai – találkozót a meglepően jól szereplő, éppen a 3. helyen álló DEAC (január 27., 18.00) és az újonc TFSE ellen (január 30., kedd 19.00), kötelező lesz hoznia a fehérvári alakulatnak. Előtte azonban vár két meghatározó MEVZA-liga találkozó is a kék-fehérekre, mégpedig január 23-án kedden és másnap, január 24-én, előbb egy osztrák majd egy horvát alakulat ellen.