Szomorúan zárult a karácsonyi ünnepkör Székesfehérváron: tegnap este a városi betlehemből elloptak egy kisbárányt. A térfigyelő kamerák felvétele alapján este háromnegyed 8 körül négy fiatal sétált a Városház téren, az egyikük lehajolt, majd a teret pásztázó forgókamera következő felvételén már hiányzott a fekvő állatfigura. Székesfehérvár Önkormányzata mélyen elítéli ezt a lopást, és kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik, jelezze azt a rendőrségen!

Az adventi időszakban rengetegen sétáltak a szépen feldíszített Belvárosban, megcsodálva a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó látványosságokat, többek között a Városház téren kialakított betlehemet. Sajnos vasárnap este szomorú eset történt: ismeretlen tettesek ellopták az egyik kisbárányt. A figurát feltehetően annak a négy fiatalnak az egyike tulajdoníthatta el, akiket a térfigyelő kamerák is felvettek, amint 19.40 óra körül a téren sétáltak. Egyikük lehajolt, majd a teret pásztázó forgókamera következő felvételének tanúsága szerint már hiányzott az egyik bárányfigura. A betlehemet egyébként – mivel szombaton, vízkereszttel véget ért a karácsonyi ünnepkör – ma délelőtt lebontották és raktárba szállították.

A Közterület-felügyelet visszaellenőrizte a belvárosi kamerafelvételeket, melyek alapján elmondható, hogy a fiatalok a Fő utca felől érkeztek. A Városház téren – feltehetően – a korábbi felvételen fekete hátizsákkal látható fiatalember tulajdonította el a bárányfigurát, majd végül a Várkörút irányába hagyták el a Belvárost.

A betlehemi jelenet részét képező bárányka eszmei értéke miatt fontos a figyelemfelhívás, és a közösségnek okozott kár miatt is elítélendő a lopás! A tulajdonos, Székesfehérvár Városgondnoksága megteszi a szükséges lépéseket, ám a feljelentés mellett az Önkormányzat a város lakosságának segítségét is kéri: akinek bármilyen információja van a kameraképen szereplő fiatalokról, az jelentkezzen a rendőrségen!