Az Egyházközség önkéntesei, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület és a Szent István, illetve a Prohászka Ottokár Cserkészcsapat segítségével szépült meg a Budai út – Kisteleki utca – Lehel utca sarkán található 130 éves emlékkereszt. A programon részt vett Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője is.

Pünkösdre készülve újult meg az Emlékkereszt környezete a Budai úton. A munkálatokban részt vettek az Egyházközség önkéntesei, a Gaja Környezetvédő Egyesület, valamint a Szent István cserkészcsapat.

A Budai út – Kisteleki utca – Lehel utca sarkán lévő Emlékkeresztet 1894-ben Fister János és Peresztegi Nagy Éva állíttatta gyermekük gyógyulásának tiszteletére. „Több mint 130 éve áll itt az út szélén ez a katolikus kereszt, amelyet 2011-ben újítottunk fel. A környék lakói nagyon örülnek a rendezett területnek, ez a városunk szépségét is emeli a Budai út felől hozzánk érkezők számára. Nagyon örülök neki, hogy fiatalok csatlakoztak hozzánk felelősségtudatos, önkéntes munkájukkal.” – fogalmazott Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője.

Emlekkereszt2

Az Emlékkereszt környezetének megszépítése a Szent István Cserkészcsapat kezdeményezésére, az Önkéntes nap keretében valósult meg. „Nagy hangsúlyt fektetünk sok más mellett a társadalmi felelősségvállalás közös tanulására is. Ezért is szerveztük meg ezt az Önkéntes napot, hogy közösségként tehessünk valami jót a környezetünkben, ezzel is egy jó mintát adva a fiataljainknak. Cserkészcsapatunkból és a 457. számú Prohászka Ottokár cserkészcsapatból összesen körülbelül 25 fiatal segít be különböző munkálatokba Székesfehérváron és annak környékén több helyszínen, főként olyan intézményeknek, egyesületeknek, akik maguk is valamilyen karitatív munkát végeznek. – mondta el Pesti Donát, a múlt szeptemberben újjáalakult 125. számú Szent István cserkészcsapat csapatparancsnoka.

(Fotó: Deák Lajosné)