Több mint ezer négyzetméteren újult meg az útburkolat Székesfehérváron, az Erzsébet út 2-4-6. szám alatti háztömb előtt. Az érintett szakaszon a vízelvezetést is megoldották, így a korábbinál könnyebb lesz a gyalogos közlekedés csapadékos időben. A városi finanszírozású beruházásról Molnár Tamás önkormányzati képviselő tartott helyszíni sajtótájékoztatót.

A képviselő elmondta, hogy az Erzsébet úti háztömb mögött 1050 négyzetéteren bontották fel a régi, töredezett, elhasználódott burkolatot és fektették le az új aszfaltréteget. Egy 510 négyzetméteres szakaszon szükséges volt a pályaszerkezet megerősítése is, továbbá 156 méter hosszúságban készült új útszegély. 23 aknafedlapot cseréltek ki, ezzel megoldották a vízelvezetést, ami azért fontos, mert korábban az esős időben megállt a víz és nehézkes volt a gyalogos közlekedés. A kivitelezés határidőn belül, mintegy négy hét alatt elkészült, a 44 millió forint teljes bekerülési költséget önkormányzati forrásból finanszírozták – hangsúlyozta Molnár Tamás.

Utfeluj Erzsebet2

A képviselő hozzátette, a munkálatokat folytatni szeretnék járdák és újabb útszakaszok felújításával. Ez a második ütem az elképzelések szerint 2024 végére vagy 2025 elejére készülhet el. Ütemezetten folytatják az útfelújításokat a Béke téren, az Erkel Ferenc utcában is.

(Fotó: Bácskai Gergely)