Az előzetesen jóval esélytelenebbnek tartott Paksi FC hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében. A Puskás Arénában lejátszott találkozón a fővárosiak az első félidőben büntetőt hibáztak, emberelőnybe kerültek, de nem tudták kihasználni a helyzeteiket, a tolnaiak pedig a kétszer 15 perces hosszabbításban két gólt szerezve (a másodikat üres kapura az utolsó pillanatban) megnyerték a döntőt!

A foci régi igazsága most is bejött: sok ziccert és főleg 11-est nem lehet büntetlenül kihagyni, s az is közhely, de ült ezúttal, hogy a sokáig emberelőnyben focizó csapat kicsit elkényelmesedik, majd, ha gólt kap a semmiből vagy netán kiegyenlítődik a létszám, akkor nem tud megfelelő fordulatszámra felpörögni már.

A Fradi bizony nem tudott, hiába voltak meg bőven a helyzetei, hiába lőhetett büntetőt, hiába került emberfórba is, ez volt az a nap, amikor reggelig is játszhattak volna, akkor sem talál be a zöld-fehér alakulat.

A Paksi FC ezzel története első Magyar Kupa győzelmét könyvelhette el, a Ferencvárosnak viszont nem jött össze a duplázás.