Verőfényes napsütés, ideális környezet, remek programok és hatalmas érdeklődés – ezek jellemezték az első alkalommal megrendezett Püspökkertvárosi Forgatagot a Millenniumi Emlékmű alatt, a helyi óvoda előtti területen.

Puspokkertvarosi Forgatag24 2

A gyönyörű öreghegyi városrész megérdemelt egy ilyen vérbeli, sokrétű családi eseményt, erre pedig a legnagyobb bizonyság az, hogy a 15 órai kezdéstől folyamatosan érkeztek az érdeklődök a „háromágúhoz”, ki busszal, ki a közelből gyalogosan, ki pedig autóval vagy egyéb járművel. 16 óra körül már minden környékbeli parkolásra alkalmas terület betelt.

Puspokkertvarosi Forgatag24 3

Ekkor már javában folyt a móka és a játék Andi bohóc vezérletével az egész területen, de a kis sátortetők alatt szorgos kézműveskedés is zajlott szakavatott segítők felügyeletével. Láthatólag mindenki jól érezte magát, miközben éppen a füves területen „pecázott” vagy „malacfuttató” viadalon, esetleg a limbó lécnél próbált szerencsét. A színpadon elsőként a Felicita KTSE növendékeinek táncbemutatója tapsoltatta meg a publikumot.

Puspokkertvarosi Forgatag24 6

A szülők számára volt lehetőség vércukor- és vérnyomásmérésre, de a kitelepült vásározók jóvoltából helyi termelésű mézet és egyéb portékákat is vásárolhattak az érdeklődők.

Puspokkertvarosi Forgatag24 4 BereczkiZ

Mindeközben a népszerű énekes, Bereczki Zoltán is belekezdett műsorába, amelyen saját dalai mellett klasszikusok „bereckis” átdolgozásaival, Horváth Charlie, Hungária és Michael Jackson dalokkal is tapsra ragadtatott kicsiket, kicsit nagyobbacskákat és felnőtteket egyaránt.

Puspokkertvarosi Forgatag24 5

A legrutinosabbak a hirtelen visszatért kora nyárias melegben és a tűző napsütéstől védve a domboldal fái alól figyelték és élvezték a minikoncertet és az egész délutánt kitöltő nyüzsgő kavalkádot, melyet Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter támogatásával hívtak életre, a tapasztaltak alapján először, de bizonyára nem utoljára.

(Fotó: Mátay Balázs)