Négy kulcsjátékosa, Malestein, Böde-Bíró, Bordás és Tomori nélkül is simán, 38-26-ra átgázolt az Alba Fehérvár KC csapatán a Ferencváros a női kézilabda NB I-ben. Az évnyitó találkozón az AFKC nem tudott mit kezdeni a 8 gólos Klujberrel és a 7 találatig jutó Bölkkel, de a saját legjobbjától eleve messze volt, így nem is számíthatott sikerre.

Az első félidőben még úgy, ahogy sikerült látótávon belül tartania a listavezetőt Horváth Roland együttesének, de az olló egyre csak nyílt a két alakulat között, s végül az FTC – a hajrában már fiataljait szerepeltetve – 12 gólos különbséggel, 38-26-ra diadalmaskodott, megfelelően hangolva a hétvégi BL-csatájára, míg a fehérvári hölgyek sokadszor tapasztalták meg, hogy az élcsapatok ellen az átlagosnál sokkal jobb teljesítmény kell ahhoz, hogy esély legyen egy igazán szoros meccsre, még akkor is, ha az ellenfél szintén messze van a legjobbjától. Mivel ezúttal még az átlagost sem tudta hozni mindenki, nem lehet csodálkozni a méretes pofonon.

Az Alba FKC-ban az MTK-tól a napokban igazolt Szabó Kitti és Afentaler 6-6, Takó 5 gólt szerzett, az ő produkciójuk volt leginkább elfogadható hazai oldalon.

A fehérvári hölgyek számára most két nyerhető találkozó jön, először január 19-én, 18.00 órakor hazai környezetben a NEKA, majd 27-én idegenben a Vasas vendégeként már kötelező lesz a győzelem, ellenkező esetben nagyon nehéz hajrá várhat a csapatra, mert a riválisok is szépen csipegetik a pontokat és nagyon tömör a középmezőny, amelytől alig szakadtak le a kiesés ellen küzdők. A már kieső, 13. helyen álló NEKA és a 8. DKKA között mindössze 4 pont a különbség, így minden győzelemnek és elvesztegetett, kalkulálható pontnak hatalmas jelentősége lesz a végelszámolásnál.