Előzetesen sem adott senki sok esélyt a remek formában játszó, a Győr mellett a BL Final Fourba jutó Ferencváros ellen saját otthonában sem az Alba FKC-nak, ám azért tisztes helytállásban, egy szorosabb vereségben lehetett bízni. Nos, hiába, mert a fehérvári lányok nagyon gyengén kéziztek, hamar megadták magukat ellenfelüknek, amely így fölényesen, 35-15-re legyőzte őket.

Bár semmi sem működött jól a hazaiaknál, még a 35 kapott gól az amire azt lehet mondani, hogy oké, benne volt a pakliban, de, hogy hazai pályán egy erős középcsapat 15 alkalommal legyen eredményes, az már nagyon nem oké.

Pedig a legeleje egészen jó volt. Az első gólt Utasi dobta, az FTC csak a 4. perc végén talált be először. Ekkor még Boldizsár visszavette a vezetést az AFKC-nak, de aztán amikor Klujber az 5. minutumban másodszor is egalizált, onnan már nem volt megállás, 2-8-ig robogott a Fradi, majd szünetben már 6-16 állt a Köfém csarnok eredményjelzőjén.

A folytatásban sem állt le a Ferencváros, 8-24-nél már nagyon csúnya verésnek nézett ki a dolog. Az is lett, a 15-35 még így is inkább a házigazdákra nézve hízelgő. Ezzel a fehérvári hölgykoszorú maradt a 8. helyen, s arról, hogy ott marad-e, netán tud egy helyet előre lépni, avagy hátrébb csúszik, csak az utolsó körben a kisvárdai kiruccanása dönt, meg persze a riválisok eredményei.