A most futó női röplabda Extraliga szezon elején idegenben nagy küzdelemben verte a Szent Benedek RA csapatát a MÁV Előre Foxconn, hogy aztán a Magyar Kupában két hasonlóan szoros, 3-2-es győzelemmel a balatonfürediek örülhessenek. A küzdő felek szombat este Fehérváron csaptak össze, immár újra bajnoki pontokért, s a három rendkívül kiélezett csatát követően most egészen simán diadalmaskodott 3-1-re Lukasz Przybylak együttese, amely ezzel a Békéscsabát megelőzve fellépett a tabella 2. helyére a Vasas mögé!

Az első játszma még nem ígért könnyű MÁV Előre sikert, mivel a csapatok végig fej-fej mellett haladtak és csak két jó egyéni megoldásnak köszönhetően tudott 26-24-re felülkerekedni az SZBRA.

Ettől aztán alaposan összekapta magát a Loki, amely még koncentráltabban és pontosabban röpizett, mint addig, így nem kelthetett meglepetést, hogy a további három szettet nagy fölénnyel 16-ra, 19-re és 12-re behúzták, a meccsel és a vele járó, igencsak fontos 3 ponttal együtt.

A találkozó legjobbja Maia Dvoracek volt, aki 29 pontot szerzett, de Pallag „Ágó” Ágnes és Vacsi Evelin 12, illetve 11 pontja és remek megoldásai is kellettek a sima győzelemhez. Összességében az egész csapat dicséretet érdemel lelkes, koncentrált játékáért.

A MÁV Előrés hölgykoszorú legközelebb december 31-én egy újabb rangadóval zárja az évet: az igencsak magára talált, korábbi bronzérmes KNRC vendége lesz Kaposváron 15.00 órakor. Hogy mennyire lesz nehéz ez a meccs? Elég csak azt leírni, hogy ez a KNRC verte meg nagy meglepetésre néhány napja a Békéscsabát idegenben 3-0-ra, aminek okán most a fehérvári csapat lehet a második a táblázaton…