Idén nyáron is lesz diákmunka a székesfehérvári Polgármesteri Hivatalban. Olyan nappali tagozatos tanulók jelentkezhetnek, akik a városban laknak, július elsejével betöltik a 16. életévüket, de nincsenek még 25 évesek. Napi négyórás segédmunka vállalható júliusban és augusztusban, havi bruttó 116 ezer forintért.

A foglalkoztatás a „Nyári diákmunka 2023” program keretében valósul meg, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium indított. A cél, hogy a diákok munkatapasztalatot szerezzenek és jövedelemhez jussanak.

A polgármesteri hivatali munkára azok jelentkezhetnek, akik
–   Székesfehérváron bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik,
– nappali tagozaton tanuló diák, aki 2023. július 1-jén betöltötte a 16. évét, de még nem töltötte be a 25. életévét,
– 18 éven aluli diák esetén a törvényes képviselő(k) hozzájárul(nak) a munkaviszony létesítéséhez,
– közvetítést kérőként kérte nyilvántartásba vételét a Székesfehérvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán,
– foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkezik.
A jelentkező fiataloknak fizikai segédmunkás feladatkört kell ellátni, többek között bútorokat, irodaszereket, kellékanyagokat kell mozgatni.

A foglalkoztatás napi 4 órában, munkaszerződéssel valósul meg két turnusban: a július 1-31-e közötti időszakra június 20-ig, míg az augusztus 1-31-e közötti időszakra július 10-ig lehet jelentkezni.

A jelentkezés folyamatának leírása és a részletes pályázati kiírás Székesfehérvár város honlapján olvasható, ahonnan letölthető a jelentkezési lap és a hozzájáruló nyilatkozat is.