Közösségi oldalán írt délelőtt a közelgő karácsonyról és a negyedik adventi gyertya meggyújtásáról dr. Cser-Palkovics András. A polgármester – nagy szomorúságára – betegsége miatt nem tud részt venni a mai közös ünnepségen, így írásban kívánt a székesfehérváriaknak nyugodt, szeretetteljes készülődést.

„Kedves Fehérváriak!

A mai napon, hagyományainknak megfelelően Püspök úrral közösen gyújtottuk volna meg a negyedik gyertyát a városi adventi koszorún, azonban sajnos elkaptam valami szezonális megfázást, vagy influenzát, így nagy szomorúságomra nem tudok részt venni a mai gyertyagyújtáson.

A negyedik adventi gyertyát így Róth Péter alpolgármester úr fogja meggyújtani Spányi Antal megyéspüspök úrral közösen 18 órakor a Városház téren az adventi színpadon. A gyertya a betlehemi Születés Bazilikában őrzött örökmécses lángjából meggyújtott lámpás tüzéből lobban majd fel.  Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt!

Köszönöm a megértésüket! A negyedik gyertya üzenete különösen szép, hiszen a szeretetet jelképezi. Nyugodt, szeretetteljes ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!”

dr. Cser-Palkovics András
polgármester