Ősbemutatóval és legelső, 2018-ban született produkciójával ünnepli 5. születésnapját a Székesfehérvári Balett Színház. A közönség a Nomádok és a Blablabla táncszínházi műveket november 8-án, szerdán 19 órakor láthatja a Vörösmarty Színházban.

Új bemutatóval várja november 8-án, szerdán 19 órakor a közönséget Székesfehérvári Balett Színház. Az ötéves társulat születésnapi estje a Nomádok című táncszínházi darabbal kezdődik. A kortárs balett témája a vándorlás. Életünk során szinte valamennyien helyet vagy életteret váltunk, akár többször is. A vándorlás mozgatórugója lehet a kíváncsiság, a felfedezés vágya, de lehet oka a szükség, vagy akár a menekülés is. Sok esetben az élettér-változtatás célja a vélt vagy valós problémák megoldása. Egy dolog azonban bizonyos: akárhová is megy az ember, mindig magával viszi saját magát. A balett ugyancsak reflektál a táncosok vándor életmódjára. A Nomádok című kortárs balett zenei világa ősi témákhoz nyúl vissza. Egyfajta vízió, amely álomszerű világot teremtve ölt formát.

A premier-est további előadása a Blablabla. A táncnovella, amely öt évvel ezelőtt az első bemutatója volt a társulatnak, irodalmi hasonlattal élve egyfajta örkényi egyperces; olyan görbe tükör, amely megmutatja korunk emberének kommunikációs zavarait. A humorba csomagolt, ámde elgondolkodtató táncmű lényegében egy szatirikus kortárs balett.

A Székesfehérvári Balett Színház előadásaira a belépőjegyeket a Vörösmarty Színház pénztárában (Székesfehérvár, Fő utca 8.) és weboldalán a www.vorosmartyszinhaz.hu/jegyrendeles  lehet megvásárolni. További részletek: https://fehervaribalett.hu/