Székesfehérvár Önkormányzata hét szociális szervezettel, intézménnyel közösen ismét meghirdette a városi karácsonyi adománygyűjtő akciót. December 1-je és 15-e között várják a tartós élelmiszereket, édességeket, szaloncukrot és gyümölcsöket az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ raktárában. A szervezetek az általuk pártfogolt családoknak karácsonyig juttatják el a csomagokat. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

A szükségben élő, rászoruló családokat támogató akció az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány, a Smart Grant Alapítvány, a Szegényeket Támogató Alapítvány, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és Székesfehérvár Önkormányzata összefogásával valósul meg.

Adomany kar23 2

„A tavalyi év sikere alapján a szervezetekkel, intézményekkel együtt úgy gondoltuk, hogy idén is meghirdetjük az akciót. 2023-ban nagyon sok adományt tudunk összegyűjteni, így a székesfehérváriak több száz családnak tudták szebbé, boldogabbá tenni az ünnepet. Ezt szeretnénk most is kérni!” – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik adományozóként csatlakoznak az akcióhoz, és segítik a családokat.

Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője arról beszélt, hogy korábban egy nagyobb, céges felajánlásnak köszönhetően nagyon sok tisztítószert kaptak, így arra egyelőre nincs szükség. Jó szívvel fogadják viszont a tartós élelmiszereket, az édességeket, a csokoládék, a szaloncukrot és a gyümölcsöt.

Adomany kar23 1 tartos elelmiszer

A támogatásokat az Irányi Dániel utca 4. szám alatti intézmény raktárában fogadják hétfőn, kedden és szerdán 8.00 és 16.00 óra között, szerdán 8.00 és 18.00 óra között, míg pénteken 8.00 és 13.00 óra között. Nyitvatartási időn kívül rendelkezésre áll az udvaron található adománygyűjtő automata is. December 15-ét követően az adományokat válogatják, szortírozzák, és karácsonyig a szervezetek, intézmények közreműködésével eljuttatják a gondozott családok számára.

(ÖKK – Havasi Tímea, fotó: Varju Zoltán Mihály)