A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház téren közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

Délután három órától ki lehetett próbálni a talán kissé már elfelejtett népi játékokat, fajátékokat, volt népi hangszerbemutató, társasjáték-sátor és kincsmosás is. A Táncolj velünk! program keretében egy rögtönzött táncházat varázsoltak a Sipos Dániel és Palánki Réka által vezetett néptáncos fiatalok, majd a Pitypang zenekar táncoltatta meg az aprótalpú közönséget. A népszerű gyerekzenekar saját szerzeményekkel és ismert slágerekkel is készült. A program zárásaként Gájer Bálint, a „swing hercege” szórakoztatta a közönséget, aki a mai magyar „Swing’n pop” zenei stílus meghonosítója és egyik vezéralakja.

A belvárosi pikniken ott volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Lehrner Zsolt alpolgármester és Szabó-Bakos Györgyné, a városrész önkormányzati képviselője is.

„Évek óta rendezünk a különböző városrészekben piknikeket, és így van ez a Belvárosban is, ahol sok szeretettel vártuk a lakókat, gyerekeket és családokat. Szerencsére kisütött a nap és sok-sok ügyességi játékkal örvendeztethettük meg a gyerekeket. Célunk, hogy jól érezzék magunkat a résztvevők, és kimozdulhassanak egy kicsit.” – mondta Szabó Bakos Györgyné képviselő.

„A belvárosi piknik egy jó közösségépítő program és egy kicsit „előszele” is a Hetedhét Játékfesztiválnak.” – fogalmazott Lehrner Zsolt alpolgármester. Hozzátette: „Öröm, hogy sok kisgyermekes családot lehet látni a programon, akik jól érzik magukat ebben a szép időben és nagyon jó dolog, hogy a pünkösdi virágkölteményeket is láthatjuk a Városház téren.”

(ÖKK, fotó: Kiss László)