Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Viza Attila közbiztonsági tanácsnok Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében köszöntötte a Fehérvári Tűzoltó Egyesületet és azt a két, hivatásos tűzoltót, akik a helyszínen látogatóként csatlakoztak a mentéshez.

Csütörtök délelőtt a Fehérvári Tűzoltó Egyesület tagjait, valamint azt a két hivatásos budapesti tűzoltót fogadták a Városházán, akik a Börgöndi Repülőnapon történt tragédia után azonnal megkezdték a lángok oltását és a helyszín biztosítását. Handler Istvánt, Detki Sándort, Ficzere Dávidot, Tóth Bencét és Koppán Viktor Dávidot Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Viza Attila közbiztonsági tanácsnok köszöntötte. A polgármester elismerő oklevelet adott át és tolmácsolta Székesfehérvár polgárainak, valamint a repülőnap minden résztvevőjének háláját a szeptember 10-én történt tragédia során tanúsított bátor helytállásuk okán. Dr. Cser-Palkovics András polgármester úgy fogalmazott: szerették volna a csapat minden tagjának megköszönni azt a gyors és szakszerű munkát, amit a tragédia napján végeztek.

Tuzolt elismeres pgm 2

Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke megköszönte a város elismerését és a sok évre visszanyúló jó kapcsolatot, támogatást. Külön kiemelte két hivatásos tűzoltó barátjukat, akik ugyan Budapesten teljesítenek szolgálatot és a rendezvényen mint látogató vettek részt, azonban a tragédiát követően rögtön csatlakoztak a kármentéshez. Kiemelte, hogy ugyan a tűzoltómunkában szerencsére nem mindennaposak az ilyen események, de úgy érzi, gyorsan és szakszerűen látták el a feladatukat. Koppán Viktor Dávid hozzátette: az egyesület tagjai egész évben tűzoltótanfolyamokra, képzésekre járnak, hogy a jövőben is felkészülten tudjanak beavatkozni minden helyzetben.

(ÖKK, fotó: Ostorházi Helga, Simon Erika)