Február 15-ig várják a pályaműveket arra a vers- és prózaíró pályázatra, amelyet középiskolás diákoknak hirdetett meg a Vörösmarty Társaság és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség. A „Requiem a Don hőseiért” című kiírás legjobb alkotásait értékes pénzjutalommal díjazzák.

1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet offenzíva a Don-kanyarban, amelynek következtében a 2. hadsereghez tartozó honvédek és munkaszolgálatosok közül mintegy 130 ezren sebesültek, haltak meg, vagy estek fogságba. A 80 éves évforduló kapcsán tavaly hirdetett vers- és prózaíró pályázatot a Vörösmarty Társaság és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség. A pályázat legjobbjai értékes pénz-, illetve könyvjutalomban részesülnek, továbbá – a megfelelő számú részvétel és színvonal esetén – részesei lehetnek egy tervezett antológiának.

A Kárpát-medencei középiskolásokat megszólító kiírás szerint a műveket még február 15-ig lehet beküldeni a vorosmarty.tarsasag@gmail.com e-mail címre, vagy postai úton eljuttatni a Társaság címére (8000 Székesfehérvár, Kossuth L. u.14.). A borítékra rá kell írni „Requiem a Don hőseiért”

(ÖKK)