A MÁV Előre Foxconn női és férfi röplabda csapata egyaránt sikerrel vette az Extraliga szombati akadályait. A fehérvári hölgyek az újonc, sereghajtó DVTK vendégeként nyertek 3-1-re, az urak pedig rangadót nyertek 3-0-ra a DEAC ellen, hazai pályán, ezzel már a 2. a tabellán Dávid Zoltán alakulata, úgy is, hogy kettő, illetve három meccsel kevesebbje van, mint a mezőny többi tagjának. A Lokis lányok ugyancsak tartják dobogós helyüket – jelenlegi 2. pozíciójukat –  az alapszakasz utolsó köre előtt, de a remek formába lendült Kaposvár és az egy meccsel kevesebbet játszó Békéscsaba ott lohol a nyakán.

A MÁV-os női egylet csak akkor tudja ezt a helyet megtartani, ha 3-0-ra vagy 3-1-re nyer február 3-án az 5. helyezett, és onnan már elmozdulni nem tudó Nyíregyháza vendégeként, a csabai lányok pedig a Vasas és a Szent Benedek RA elleni két meccsen nem szereznek 3-nál több pontot. Tekintettel arra, hogy a Szent Benedek már biztosan hetedikként zárja az alapszakaszt, a Vasas pedig listavezetőként, nem lenne túl nagy meglepetés, ha nem törnék össze magukat a békéscsabai hölgyek ellen…

Az is kell a Lokinak legalább a 3. hely megtartásához, hogy a Kaposvár ne simázza le otthon a DVTK-t, aminek az ellenkezője volna nagy meglepetés. Szóval lesz miért harcolniuk és izgulniuk Vacsiéknak, mert nem mindegy, hogy másodikként a döntőig pályaelőnyben lennének – feltéve, ha eljutnának oda -, harmadikként az Újpesttel találkoznának az elődöntőért, vagy negyedikként a mezőny talán legjobb formában lévő csapatával, a Kaposvárral. Nagyon, de nagyon nem mindegy.

A DVTK elleni 3-1- során Dvoracek 19, Markovic 15, Pallag 14, Andersson 13 pontot szerzett, ők voltak a legeredményesebbek Lukasz Przybylak egyletében.

A MÁV Előre Foxconn férfi gárdája öt napon belül a harmadik tétmeccsét játszotta, a nem kevés utazással és egyik legjobbja, Pesti hiányával is megküzdve. Félő volt, hogy a forduló előtt még 3. helyen tanyázó DEAC megtréfálhatja a Lokit. Végül nem így történt, mert bár nem verte agyon a debreceni riválist, összességében magabiztosan diadalmaskodott.

A kék-fehérek szekerét most is Koci húzta a legtöbb, 19 ponttal, de Janke 12 egysége is kellett a sikerhez. A Pestit eddig jól helyettesítő Boa Szabolcs 7, Ambrus 6, Eke 5 pontig jutott.

Most sem pihenhet sokat a székesfehérvári csapat, mivel kedden (január 30.) 18.00 órakor fogadja a kiesés ellen küzdő  TFSE-t, majd vasárnap viszonozza is a fővárosi egyetemi klub látogatását 18.00 órakor.