Szombaton több generáció ünnepelt együtt a Salétrom utcai forgatag programjain, de a középpontban most is a gyermekek voltak. A hagyományokhoz hűen Székesfehérvár a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezésében idén is csatlakozott a Gyereket a magasba! országos rendezvénysorozathoz.

A Salétrom utcai Forgatag keretében hetedik alkalommal szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! országos rendezvényét, melyhez Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület is csatlakozott.

Saletrom fogatag2

A rendezvényen ott volt Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és a környék önkormányzati képviselője Molnár Tamás is.

Szombaton délután a családok minden tagja találhatott magának megfelelő programot a Németh László Általános Iskola előtti téren. A Szárazréti Nyugdíjas Klub Fürge Lábak Tánccsoportjának bemutatóját követően emelték magasba a gyermekeket, majd Tűzkő Sándor és Nyári Detti interaktív gyermekelőadása mozgatta meg a legkisebbeket.Ezt követően Buch Tibor és a Horváth testvérek koncertje zárta a Salétrom utcai Forgatag programjait.

Saletrom fogatag3

A délután folyamán a gyerekeket arcfestés, buborékshow, csillám tetoválás, kézműves foglalkozások, népi játszóház és légvár is várta.

(Bácskai Gergely)