Az év eddigi legnagyobb tartósélelmiszer-gyűjtését rendezi a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és hozzá csatlakozva több fehérvári civil szervezet, illetve intézmény – köztük a Kríziskezelő Központ. A felajánlásokat május 10-én, pénteken és 11-én, szombaton négy helyszínen várják Székesfehérváron.

Az év eddigi legnagyobb tartósélelmiszer-gyűjtését rendezi a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Május 10-én, pénteken és május 11-én, szombaton országszerte 213 áruházban és 3000 önkéntessel gyűjtik az adományokat. Ezek lehetnek többek között tészták, konzervek, kekszek, vagy akár rizs, UHT-tej, bébiétel és csokoládé is.

Arra kérnek mindenkit, aki betér a gyűjtéshez csatlakozott áruházakba vásárolni, hogy a saját maga számára szükséges árucikkeken túl vásároljon – lehetőségeihez mérten – néhány olyan tartós élelmiszert is, amelyet a kijáratnál adományként át tud adni a gyűjtésben résztvevő önkénteseknek, a civil szervezetek képviselőinek.

Székesfehérváron a Jancsár köz 1-3. és a Budai út 173. alatt található Aldi áruházakban, valamint az Auchanban és az Aszalvölgyi úti Tesconál várják az adományokat. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak, aki segíteni szeretne a rászoruló családoknak!

(ÖKK)