Hagyományaihoz hűen idén is a fehérvári Kríziskezelő Központ ellátottjainak gyűjt adományt a Sikerativ Életmód Egyesület – jelentettk be a szerdán megtartott sajtótájékoztatón. November 25-ig köszönettel várják a felajánlásokat, elsősorban férfi ruházatot és takarót a Mátra u. 9. szám alá.

Több éves együttműködés keretében a Sikerativ Életmód Egyesület nagyon sokszor támogatta már a Kríziskezelő Központ ellátottjait. Az idei évben is egy közös akciót indítottak el a szerdai sajtótájékoztatóval. A célzott adománygyűjtés kifejezetten a téli ruhaneműkre vonatkozik. Erdélyi Zsuzsanna, a Központ intézményvezető-helyettese elmondta, a felajánlók kabátokkal, nadrágokkal, tréningruhákkal, cipőkkel és takarókkal nyújthatnak segítséget a Központ mintegy 150 ellátottjának.

Az adományokat november 25-ig hétköznap 8-16, szombaton 8 és 12 óra között adhatják le a Mátra u. 9. szám alatta, a Köves és Forcon Szerszámáruházban – tájékoztatott a részletekről Hadarics Bernadett, az Egyesület alelnöke. Idén felvállalták azt is, hogy akinek nincs lehetősége a gyűjtőpontra szállítani a felajánlott ruhaneműket, akkor az előzetes telefonos egyeztetést követően az egyesület tagjai házhoz mennek az adományokért. Ebben az esetben hívható számok: +36 30 929 63 74; +36 30 298 19 70.

Minden férfiélet számít. Óvjuk, vigyázzuk őket, még akkor is, ha nehéz élethelyzetben vannak. Ezért is fontos az összefogás – mondta Vidó Judit. A civil szervezet elnöke hozzátette, aki teheti, segítsen akár használt, de szép állapotban lévő, akár újonnan vett ruhákkal, takarókkal. Minden felajánlást köszönettel fogadnak, és az összegyűlt adományokat december közepén adják át a Kríziskezelő Központ lakóinak, és a központ munkatársainak segítségével eljuttatják az utcán élőknek, hogy az ünnepekre már őket is melegség vegye körbe.

(ÖKK)