A harmadik mérkőzésén is simán – ezúttal 103-86-ra – legyőzte a Körmendet az Arconic-Alba Fehérvár a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében, ezzel a negyeddöntőben söpréssel elintézett KTE után a vasiakat is sima 3-0-val búcsúztatta! Az Alba hat év után játszhat újra döntőt, mégpedig éppen úgy a Falco ellen, ahogy anno.

A címvédő éppen akkortájt kezdett dominálni a hazai mezőnyben, s szinte folyamatosan döntőbe jut és gyakran meg is nyeri azt. Most nem volt azért olyan nagyon könnyű dolga a szombathelyi gárdának, ugyanis bár 3-0-val jutott túl a negyed- és az elődöntőn is, a ZTE ellen alaposan megizzadt. A mai utolsó találkozót pl csak a hosszabbításban tudta a maga javára fordítani és egyetlen ponttal 95-94-re megnyerni.

A döntőben, amelynek menetrendje még nem ismert, igaz ki-ki párharcra kell számítani. Amennyiben kitart az Alba lendülete és remek csapatjátéka, újra visszatérhet a csúcsra. Igaz, akkor is megérdemel minden kalapemelést, ha „csak” az ezüst marad végül Vojvodáéknak.

Visszatérve a mai meccsre, a Körmend jól kezdett, az első negyedben többnyire vezetett, ám a második és a harmadik játékrészt komoly előnnyel behúzta a hazai gárda, amely több, mint 20 pontos előnyéből a végéig is csak néhányat adott le.

A legtöbb pontot Pongó szerezte, aki régen dobott 22 egységet, de most épp a legjobbkor. Somogyi 19, Vojvoda 17, Ford 15, Diong 14 pontja is sokat jelentett az Albának.

(Fotó: Simon Erika)