A Krém Cukrászda és Pizzéria tulajdonosai, Pálmai Zsolt és Nemes Attila magánszemélyként, süteményekkel és játékokkal lepték meg a Befogadlak Baptista Gyermekotthon és a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakóit. A megajándékozottak versekkel és énekkel hálálták meg a kedvességet.

Karácsony előtt néhány nappal idén is adományokkal lepték meg a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon gondozottjait és a Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakóit. Pálmai Zsolt és Nemes Attila, a Krém Cukrászda és Pizzéria tulajdonosai hosszú évek hagyományát folytatták a két intézményben, ahol nagy örömmel, versekkel és énekkel fogadták őket. A gyermekotthon lakói számára a sütemények mellett játékokat is ajándékoztak, melyeket gondosan válogattak: kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak egyaránt örömet szereztek a társasjátékokkal, labdákkal, színezőkkel. A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakói számára sok finomsággal, bejglikkel, karácsonyi süteményekkel ízesítették meg az ebédidőt.

Krem jotekonys3

Nemes Attila idén csatlakozott üzlettársa, Pálmai Zsolt jótékonysági kezdeményezéséhez. Az eseményen elmondta, szerettek volna visszaadni a közösségnek abból a lehetőségből, amit kaptak az élettől. Mindig próbálnak segíteni az embereknek, és örömmel látogattak el az intézményekbe. Hangsúlyozta: a hagyományt jövőre is életben szeretnék tartani.

Székesfehérvár Önkormányzatát Mészáros Attila alpolgármester képviselte a jótékonysági akcióban. Megköszönte a kezdeményezőknek a lelkes, sok finomsággal és játékkal járó kedvességet. „Fontos, hogy gondoskodjunk azokról is, akik kicsit másképp ünnepelnek, hogy ők is érezzék: a karácsony a szeretet, a közösség ünnepe.” – fogalmazott Mészáros Attila, aki külön köszönte az intézmények nyitottságát, és áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt a résztvevőknek.

Krem jotekonys2

A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban a középsúlyos értelmi fogyatékossággal élőket készítik fel a felnőtt életre. Az ellátottak általában a huszas éveik elején kerülnek az otthonba és addig maradnak, ameddig szükséges, vagy igénylik. Az intézményben 35 fő napközi otthoni ellátásban, míg 20 fő bentlakásos ellátásban részesül.

A Befogadlak Baptista Gyermekotthon Tüzér utcai központjában jelenleg 48 gyermek lakik. Az otthon szinte egész évben teltházzal üzemel, a legkisebbektől egészen a tinédzserekig. Az intézmény lakóit több korosztályban, normál és speciális gondozást igénylő csoportokban nevelik.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)