Szombaton még hó esett és fehéredett a táj szinte mindenütt karácsony előtt, ám szenteste napjára már csak víz maradt belőle, mert egy igen markáns fronttal melegedés vette kezdetét. Ez a melegedés hétfőn az ország déli vidékein közel 20 fokos igazi tavaszi hőmérsékletet és napsütést hozott, de a melegedés és a kellemes idő általános volt.

A helyzet a következő napokban sem változik jelentősen.

Az Időkép prognózisa szerint Kedden hosszabb-rövidebb napsütés mindenhol várható, számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szél több helyen élénk, északon, északkeleten és délnyugaton helyenként erős lesz. Enyhe marad az idő, hajnalban -1, +7, napközben 9-16 fok ígérkezik.

Szerdán a Dunántúl délnyugati felén és helyenként az északkeleti határ közelében indulhat ködösen a nap, majd napközben a napsütésé lesz a főszerep, de délnyugaton helyenként csak lassan oszlik fel a köd. A nyugati-északnyugati szél az Alföldön és az Északi-középhegységben kora délutánig többfelé élénk lehet. Kora reggel -3, +5, napközben 6-12 fok valószínű.

Csütörtökön napos és ködös, rétegfelhős tájak váltakozhatnak, utóbbira főként északon számíthatunk. Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő a ködös tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délnyugati szél. A maximumok 4 és 13 között alakulnak, a tartósan ködös, szürke tájakon lesz hidegebb.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, ekkor főként északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. A délnyugati szél keleten és a Dunántúl déli felén többfelé megélénkül. Napközben 5 és 13 fok közé melegszik a levegő. Hétvégén egy hullámzó hidegfront hozhat csapadékot, szeles időt.