Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Ruff Tamás karnagy vezényletével mutatta be a Vörösmarty Színház az ország legnépszerűbb operett-bohózatát. Telihay Péter rendező pályafutása során már másodszor vitte színre a Mágnás Miskát, amelyről ezúttal is volt mondanivalója. A főbb szerepekben Kiss Diána Magdolnát, Ladányi Júliát, Krisztik Csabát, Gáspár Sándort és Sarádi Zsoltot láthatta a közönség.

A darab különlegessége, hogy az szimfonikus zenekar ezúttal nem a zenekari árokban foglal helyet, hanem a színpadi kép részévé tette őket a rendező, Telihay Péter. Egy hajón foglalnak helyet, amely önkéntelenül is felidézi azt a képzettársítást, hogy a süllyedő Titanicon vagyunk, ahol a zenekar az utolsó percig játszik. Telihay Péter már második alkalommal rendezte meg a Mágnás Miskát, először a Szegedi Nemzeti Színházban vitte színre az operettet. A rendező elmondta, hogy nem szokása kétszer is színre vinni ugyanazt a művet, de ezúttal, több évtized elteltével azt érezte, hogy ismét van mondanivalója a Mágnás Miskáról, amely a társadalmi törtetést állítja pellengérre.

Az operett bohózat főszerepeiben olyan kiváló színészeket láthatunk, mint a Rollát alakító Kiss Diána Magdolnát, a Baracsot megformáló Sarádi Zsoltot, vagy a Marcsa-Miska párost alakító Ladányi Júliát és Krisztik Csabát. A darabban Korláthy gróf szerepében Gáspár Sándort láthatjuk, a két grófot Kricsár Kamill és Andrássy Máté alakítja.

A közönség májusban még két alkalommal, május 30-án és május 31-én láthatja a darabot, júniusban pedig 11 alkalommal játssza a színház az operettet.

(Forrás: ÖKK Fehérvár)