Óriási csata végén, kétszer is megszerezve a vezetést, 2-1-re legyőzte Szlovéniát a fehérvári hokisokkal teletűzdelt magyar jégkorong-válogatott, így megnyerte a divízió 1/A-s világbajnokságot és a tavalyi kiesését követően azonnal vissza is jutott az elit vb mezőnyébe! A magyar gólokon Hári és Papp osztozott. A mieinkkel karöltve a legyőzött szlovén együttes jutott még fel másodikként az A-csoportba, jövőre ők is ott lesznek a svédországi és dániai közös rendezésű vb-n. A házigazda olaszok lemaradtak a feljutásról, hiába tömték ki 8-1-re a záráson a kieső Dél-Koreát. A 4. Románia, az 5. Japán lett.

A magyar nemzeti csapat egy igazi hőskölteményt írt ezzel a szerepléssel, mert belső konfliktusok, feszültségek mellett, a románoktól elszenvedett döbbenetes vereség után is képes volt felállni és a két legnagyobb riválist legyőzni. Aligha kérdéses, hogy ez a gárda megérdemelte a sikert, a feljutást, mert minden körülmények között megtanult nyerni.

Hoki 24 Hun Slo3 vb

Erre ékes példa volt a szombat esti mindent eldöntő csata, mivel összességében Szlovénia erőteljesebb, támadóbb volt, ha pontozásos sportág lenne a hoki, biztosan ők nyernek, éppen úgy, mint egy nappal korábban a házigazda olaszok. Csakhogy mindkét esetben volt elég erő, kitartás, bátorság, és persze szerencse is ahhoz, hogy a mi fiaink szerezzenek egy góllal többet. Megjegyzendő: ez volt a két válogatott 12. egymás elleni vb- csatája és most először tudott a magyar egylet győzni!

Hoki 24 Hun Slo vb1

A találkozó első 10 percében alig tudtak kijönni a saját térfelükről Sebőkék, majd amikor igen, Hári János érkezett és bevágta a vezető gólt. Ezt követően a meccs végéig nyomtak a szlovén hokisok, Ticar elképesztően szerencsés potyagóljával egyenlítettek is a második harmadban (a rutinos klasszis egy összecsapást követően a jégen hason fekve (!!!) is a kapu felé kotorta a korongot, az egyébként parádézó Bálizs ezen annyira meglepődött, hogy a felé csorgó pakk a korcsolyájáról a kapunkba szédelgett), de ez sem törte meg válogatottunkat: Hári keresztpassza és Varga lecsorgó lövése után Papp Kristóf emelt a kapuba 3 perccel a vége előtt, amivel meg is nyertük a sorsdöntő ütközetet.

Hoki 24 team Seb Hari Erdely val

A Hydro Fehérvár AV19 különítményéről külön szólva, mind a kilenc válogatott – a tartalékkapus, Horváth Dominik kivételével – végig komoly szerephez jutottak. Hári János kiemelkedett közülük, mivel ő lett 3 góllal és 4 gólpasszal a torna pontkirálya! A Volántól családi okok miatt kényszerűségből távozó, Svédországba hazatérő Nilsson, Stipsicz Bence és Kiss Roland szintén remekül tette a dolgát a védelemben, mint minden egyéb tekintetben. A Fehérvárra egy év után most visszatért Erdély Csanád két gólt ütött, a légiósévei után szintén a Volánhoz igazoló Sebők Balázs gólpasszokkal segítette csapatunkat, Terbócs István és Mihály Ákos gólt szerzett, gólpasszokat adott, de Németh Kristóf is kiválóan látta el feladatait.