Idén ünnepli 75 éves fennállását az  Alba Regia Táncegyüttes. Az egész éven át tartó eseménysorozatban igazi különlegességnek ígérkezik a Szóbeszéd című program, ahol a régi és az új tagok csevegnek, sztoriznak és igyekeznek tisztázni a pletykákat is. A program január 27-én, szombaton 18.30 órakor kezdődik a Táncházban, a belépés ingyenes.

A Szóbeszéd című beszélgetőműsor és kvízjáték kiváló alkalom arra, hogy különböző generációk táncosai, zenészei, az együtteshez kötődő régi ismerősök találkozzanak és kötetlenül beszélgessenek egymással. A műsorvezetők Juhász Zsófia egyesületi elnök és Majoros Róbert művészeti vezető lesznek, akik ezúttal Török Sándort, Gazdag Bélát, Kneifel Imrét, Kurucz Pált, Kurucz Zsuzsát és Bécsiné Krämer Ágnest kérdezik. A programot kocsmakvízzel zárják a játékos kedvű vendégek részvételével.

A program megvalósítását a Csoóri Sándor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, a Hagyományok Háza és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.