Emlékkoncertet rendeztek szombaton este Horányi Ottilia zenetanár, karnagy tiszteletérea Szent István-székesegyházban. A koncerten, melyen adományokat gyűjtöttek a Hermann László Zeneiskola régi zongoráinak felújítására egykori pályatársak, barátok, tanítványok és a szervező Primavera kórus működött közre.

A 2022 áprilisában elhunyt Horányi Ottilia zenetanár, karnagy neve egybeforrt Székesfehérvár zenei életével. Mintegy félévszázadon át meghatározta Székesfehérvár zenei életét, hosszú évtizedek alatt énekkaros diákok nemzedékeit nevelte, szabadidejében karnagyként, a kórusélet színesítéséért és fejlesztésért tevékenykedett. Szívvel-lélekkel végzett szolgálatát a város Fricsay Richárd Zenei Díjjal, Pro Civitate Emlékéremmel, illetve Székesfehérvárért-díjjal ismerte el. Karnagyként az általa alapított Primavera kórussal is átvehette a város zenei díját.

Az emlékkoncert a Székesfehérvári Egyházmegye, Székesfehérvár Önkormányzata, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az MMA és a NEA Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósult  meg. A rendezvény védnökei Spányi Antal megyéspüspök és Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere volt.

(ÖKK Fehérvár, fotó: Simon Erika)