A 8 gólos Tamara Smbatian, az 5 találatig jutó Szabó Kitti és az egyik távozó kapus (a másik Tóth Nikolett), Kubina Molli 14 (!) védésének köszönhetően 29-19-re legyőzte a Vasast, így végül 18 ponttal a 9. helyen végzett a női kézilabda NB I-ben az Alba FKC. Ez volt a maximum, amit elérhetett a véghajrában Horváth Roland alakulata, amely összességében elmaradt a várakozásoktól.

A hazai idényzárón az első félidő meglehetősen hektikusra sikeredett, a 18. percben 8-5-re az AFKC lépett el, majd jött egy 10 perces hazai gólcsend, miközben a Vasas dobott négyet, így 8-5-ről 8-9, majd 9-10 lett, hogy aztán a legvégén 11-10-re visszavegye a vezetést a fehérvári hölgykoszorú.

A második játékrészben 4 percig, 13-13-ig volt szoros a csata, aztán megint az Alba FKC húzott el, ezúttal 18-13-ra, csakhogy innen már nem állt fel az angyalföldi egylet, sőt, 12 perccel a vége előtt már 24-15 állt az eredményjelzőn.

A hajrában csak az volt a kérdés, mennyivel nyernek Utasiék. A választ már tudjuk: tízzel, 29-19-re. Volt 11 is, de ez már csak részletkérdés.

A nyáron alaposan átalakul majd az AFKC, többen távoznak, de lesznek bőven érkezők is, így izgalmasan alakul az előttünk álló időszak is, amikor az igazolások, átigazolások jelentik majd a fő témát.

(Fotó: AFKC)