Több száz székesfehérvári középiskolás vett részt az idén hetedik alkalommal megrendezett Városi Diákbálon pénteken este. A Sóstói Stadion nagy rendezvénytermében tartott eseményt az elmúlt években sajnos a pandémia miatt nem lehetett megtartani, így hosszú idő után idén újra együtt bálozhattak a város középiskolás diákjai.

A fehérvári középiskolások a mostani előtt utoljára 2020 januárjában tudtak együtt bálozni a Sóstói Stadionban. A Városi Diákbál idei ünnepélyes megnyitójára Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András polgármester is ellátogatott és Böhm Lászlóval, a Székesfehérvári Diáktanács elnökével közösen nyitották meg a rendezvényt, amelyen Mészáros Attila alpolgármester is részt vett.

Diakbal24 3

Nagyon népszerű volt a pandémia előtt a Városi Diákbál, amit szerettek a fehérvári fiatalok, így a Városi Diáktanács javaslatára idén szerencsére újra meg tudjuk rendezni ezt a hagyományos bált, ahova mintegy négyszáz középiskolás érkezett – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Böhm László, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke örömének adott hangot, hogy négy év kihagyás után diáktársaival részese lehetett a Városi Diákbál rendezésének. „Köszönöm a lelkes munkát a Diáktanács tagjainak, ami igazi közösséggé kovácsolt minket, és azoknak a fiataloknak, akik eljöttetek.” Köszönetet mondott továbbá a városnak, hogy segített újra életre kelteni ezt a szép hagyományt.

Diakbal24 2

Este fél héttől a DJ Neon Rider – Horváth Bence páros várta a fiatalokat, majd az ünnepélyes megnyitó után kezdődött a Nyitótánc, amit a bálkirály- és bálkirálynő-jelöltek bemutatkozása követett. Az este folyamán Felus, Varning és PIXA zenélt a diákoknak. A szervezők azokat a dj-ket kérték fel, akikre a legtöbb szavazat érkezett az iskolás DÖK csoportokon keresztül.

A nyitótáncot a Székesfehérvári Diáktanács tagjai adták, a koreográfiát pedig Friesenhahn András, a Szent Imre Gimnázium tanulója készítette.

(Bácskai Gergely, fotó: Simon Erika)