Ma megkezdte felkészülését a következő idényre az Alba FKC NB I-es női kézilabda csapata. A fehérvári alakulatban nem volt nagy mozgás eddig és várhatóan már nem is lesz. Új edző, Horváth Roland váltja a Kisvárdára távozott Józsa Krisztiánt, a játékosok közül pedig Pijevic, Ohjama, Boldizsár és Gerháth távozott, a helyükre pedig érkezett három ifjú tehetség: Kocsis Bettina, Kövér Luca és Orbán Laura a NEKA, a Győr és a Tempo csapataitól, míg a montenegrói balszélső, Milica Andjusic a Podgoricától igazolt az AFKC alakulatához.

A legutóbbi bajnoki szezont a 7. helyen záró egylet elsőként zártkapus meccsen lép pályára a Nagybánya ellen, majd július végén nemzetközi tornát rendez a klub a Köfémben a Budaörs, a Japán válogatott és a Metzingen részvételével. Augusztusban Szlovákiában és Csehországban vesznek részt nemzetközi tornákon, majd a szlovák bajnok DAC ellen zárják a felkészülést Stosicék.

Az NB I rajtján a Alba a Debrecent fogadja majd szeptember 3-án, utána pedig máris jön a megyei rangadó Dunaújvárosban a DKKA ellen, egy héttel később, szeptember 10-én.

A változásokról és a felkészülési programról ma sajtótájékoztatón számolt be a klub vezetősége. Az eseményen jelen volt és az Önkormányzat – az eddigieknél is nyomatékosabb – támogatásáról biztosította a csapatot Mészáros Attila alpolgármester.