109-78-ra legyőzte az Arconic-Alba Fehérvár a Zalakerámia ZTE KK csapatát, így 3-0-ás összesítéssel, „söpréssel” takarította be az NB I/A-s férfi kosárlabda bajnokság bronzérmét. A székesfehérvári mérkőzésen esélyt sem adott hitehagyott ellenfelének Alejandro Zubillaga alakulata, amelynek némi gyógyírt jelentett ez a gyors siker az elődöntős kisiklásra.

Az Alba kicsit álmosan kezdett, a „Zete” 3 perc alatt 14-9-re elhúzott, amitől gyorsan magához tért a hazai egylet és egy bő két perces 12-0-ás rohanással máris 21-14 állt az eredményjelzőn! Innentől fogva vissza sem néztek Vojvodáék, a közeledni sem tudott a zalai gárda.

Az első játékrész 32-22-jét követően a másodikban tovább nyílt az olló. A néhány meccses kissé gyengébb produkció után újra remeklő Chambers, valamint az ebben a szakaszban kifejezetten jól játszó Philmore vezérletével a nagyszünetig 57-43-ra módosult az állás, majd méginkább „odacsapott” a fehérvári gárda, az utolsó 10 percnek már 87-61-ről vágott neki.

A hajrában a 36 pontos különbséget is elérte az egyre több fiatallal játszó Alba, amely végül 31 pontos differenciával „gálázta össze” a bronzérmet érő harmadik sikert, ami nemzetközi kupás szereplést is jelent. A 2022-es bronz és a 2023-as ezüst után újra bronzérem jutott a kék-fehéreknek, ami összességében, főleg az alapszakasz kiemelkedő produkciója után picit csalódás, de semmiképpen sem kudarc.

Az Arconic-Alba Fehérvárban Philmore végül 23, Vojvoda 22, Chambers 21, Barnett 17 pontot szórt.

(Fotó: Alba – Simon Erika)