Az ötös verségszéria és az összesen hét találkozót számláló rossz szériát követően megtört az átok, két év után tudta pénteken legyőzni a címvédő Salzburgot a Hydro Fehérvár AV19 az ICEHL-ben, ez a 4-2-es bravúr pedig visszatérítette a győzelmek ösvényére Kiss Dávid alakulatát. A Volán szombaton este a dél-tiroli HC Pustertalt verték Háriék 2-1-ra Kuralt és Atkinson góljaival, ezzel pedig fellépett a tabella 2. helyére, egy ponttal lemaradva a Klagenfurttól. Mivel vasárnap este a rekordbajnok és a címvédő Red Bull Salzburg egymás ellen játszik, a fehérvári csapat mindenképpen nyer, mert valamelyik csapat pontokat veszít a két legnagyobb rivális közül.

A kék-fehér hokisok megküzdöttek az olasz alakulattal, amely igen stabil együttessé érett erre az idényre, nem áll messze a felsőháztól, s igen jó hokit is játszik. A FAV19 most annyival volt jobb, hogy a kapuban Roy lehúzta a rolót, „shutoutot” ért el (38 lövésből sem kapott gólt), és elől a helyzeteiből kettőt értékesítettek játékosai, mag a vendégeknek most semmi sem sikerült.

A vezetést küzdelmes és gól nélküli első 20 percet követően a 35. percben szerezte meg Atkinson, McGauley szép előkészítését követően, majd a 44. minutumban Kuralt növelte kettőre a hazai fórt remekbe szabott bombájával. Ezúttal Leavensé volt a gólpassz. A hajrában – ahogy az egész meccsen – hiába lőtt, próbálkozott rendesen a Pustertal, vagy Roy védett, vagy pontatlan volt a befejezés.

Most 6 napot pihenhetnek Bartalisék, akik majd 19-én, pénteken este Bolzanóban, alig egy nappal később pedig Asiagóban lépnek jégre az újabb sikerek reményében.