Nem vicc, szó szerint két zavartalanul, a Budai út 100. számú épület előtt bóklászó fiatal vaddisznót fotózott le autójából a minap egy biztonsági cég munkatársa. A kérdés adja magát: vajon honnan tévedtek ide ezek a korántsem jámbor, barátságos állatok, hiszen erdő nincs a közelben?

Az sem elhanyagolható tényező, hogy önmagában két ifjonc kismalac nem szokott bóklászni a panelek között, azaz, valahol a disznó család idősebb tagja(i) is a közelben kellett, hogy legyen(ek), márpedig az éjjeli órákban, a sötétben nem kecsegtetett volna sok jóval, ha a járdán éppen arra haladó gyalogos találkozik velük. Némi éllel mondhatnánk: nem lett volna malaca a gyalogosnak… De a dolog cseppet sem vicces, mert ezek szerint bárhol, bármelyik este-éjjel előfordulhat hasonló.

Vadmalacok A Budain2

Nyilván nem hisszük azt, hogy ez mindennapos eset, de elgondolkodtató, hogy egy nagyváros sűrűn lakott részén, oktatási intézmények ölelésében vaddisznók bóklásznak. Nem árt, ha meleg nyáresti sétáink során fokozottan figyelünk, ha előttünk, mellettünk mozog a bokor…