Gyereknapra és piknikre várták a városrészben élő családokat a Kisfaludi Közösségi Házba és a sportpályára. Az egész napot felölelő ingyenes programkavalkádban játékok, arcfestés, zenés-mesés színpadi műsor és szórakoztató koncertek kaptak helyet.

Az ifjú cirkuszi akadémisták halált megvető bátorsággal lépkedtek a föld fölött lebegő kötélen, ügyeskedtek a hullahopp karikákkal, pillangók szálltak az udvarban, míg a bátrabbak a kerékpáros ügyességi bemutatón vállaltak fontos szerepet a sportpályán. A legkisebbek addig a ház hűvös falai között ringatóztak szüleik ölében, Horváth Irma zenei kíséretében. A Kisfaludi pikniken a Pitypang családi koncert után mindenki talált magának való programot a művelődési házban és környékén az egész napos eseményen, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Róth Péter alpolgármester és Horváth Miklós Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

Kisfalud gyereknap piknik24 2

A délutáni színpadi programot három órakor a Lélekmadár című, az elfogadásról szóló interaktív családi előadás indítja. 16 órakor Bíró Csongor Vitéz ének-gitár produkcióval érkezik a színpadra, tőle magyar és külföldi slágereket hallhat majd a közönség, aztán a Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János veszik birtokba a színpadot, ők örökzöldekkel és operettslágerekkel szórakoztatják a közönséget. A sportpályán 18 órakor a Hórihorgas Hujákolók gólyalábas előadásával köszönnek el a legkisebbektől, vidám hangulattal útnak indítva a gyerekeket. A rendezvényt a Coco Loco zenekar egy igazi, hamisítatlan latin fiesta partyval zárja 19 órától.

Kisfalud gyereknap piknik24 3

A művelődési ház kertjében estig várja „diákjait” a varázslatos cirkuszi akadémia, az ugrálóvár és a óriásbuborék-játszó, de lehetőség van arcfestésre, homokkép készítésére és ólomkatona-öntésre is.

(Fotó: Mátay Balázs)