A The International Centre for Sports Studies (Sporttudományok Nemzetközi Központja) legújabb elemzése a nemzetközi labdarúgásban a különböző pontvadászatokban a játékra és a bajnokság egészére legnagyobb hatást gyakorló futballistákat rangsorolja különböző mutatók alapján. A svájci központú CIES magyarországi rangsorában a bajnok Ferencváros két játékosa, Abu Fani és Marquinhos mellett a Vidi középpályása, Tobias Christensen fért fel a képzeletbeli dobogóra.

A TOP 20-ban összesen négy fehérvári labdarúgó szerepel, a Fradi öt spílere után ez a legmagasabb szám, igaz a Puskás Akadémiának is négy játékosa van az élmezőnyben, ám hárman az utolsó öt között szerepelnek, csak Nagy Zsolt áll előrébb, a 10. pozícióban. A Vidi esetében mind a négyen bőven 20-on belül vannak, (Christensen a 3.,, Csongvai a 11., Katona a 13., Schön a 17. helyen).

A nemzetközi hatásmutatóban, az 54 vizsgált bajnokság összesített listáján a Manchester City fazonszabásza, Rodri teljesített a legjobban, mögött a Leverkusennel német bajnoki címet nyerő svájci Granit Xhaka és az Arsenalos Martin Ödegaard (norvég) következik a sorban.

Érdekesség, hogy nincs a TOP 20-ban az Aranylabdára leginkább esélyesnek tartott Vinícius Jr és az éppen a brazilt is foglalkoztató Real Madridhoz tartó francia szupersztár, Mbappé, valamint a norvég „gólterminátor”, Haaland sem sem! „Vini” csak a 97., Haaland a 30., Mbappé a 31. pozícióban áll.