A sikeres őszi szezon után méltán élénk az érdeklődés a Fehérvár FC tavaszi bérletei iránt. A félidényre szóló bérleteket január 24-től (szerda) lehet megvásárolni online és személyesen a VidiShopban. Az első bérleteket ma dr. Cser-Palkovics András polgármester vásárolta meg maga és családja részére, remélve, hogy sokan követik példáját. A Sóstói stadionnál sajtótájékoztatót is tartott a városvezető és Mészáros Attila alpolgármester, amelyen elhangzott, hogy a klub és az Önkormányzat között új szerződés jött létre a stadion és egységei üzemeltetéséről. Ennek értelmében 2024. január 1-től a Fehérvár FC hazai bajnoki, kupa és nemzetközi mérkőzéseire a jegy- és bérletértékesítést Székesfehérvár Önkormányzata végzi, és a város üzemelteti a Vidi Múzeumot is. 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester megerősítette: a tavaszi szezonban a jegy- és bérletárak nem változnak, és azok értékesítése a korábban megszokott helyeken (online a Jegymester felületén, személyesen a VidiShopban és a már megszokott városi értékesítési pontokon zajlik majd továbbra is.

„Nagyon korrektül, megbeszélve a klubot üzemeltető kft-vel a tapasztalatokat, egy kicsit más módszertannal fogjuk működtetni a stadiont, mint az elmúlt esztendőkben.” – jelentette be dr. Cser-Palkovics András, megerősítve, hogy a Fehérvár FC Kft. apparátusa és a felnőtt csapat a stadionban dolgozik tovább, bérelve az irodarészeket. „A Múzeum, illetve a mérkőzések lebonyolításához szükséges stadionrészek üzemeltetésében lesz pluszfeladata az Önkormányzatnak, illetve több önkormányzati cégnek. A Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft-nek, amely eddig is a stadion üzemeltetésének operatív részét végezte, a Városgondnokságnak, amely az összes VIP-pel és a rendezvényekkel kapcsolatos lebonyolítást fogja végezni, illetve a Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft-nek, amely a Vidi Múzeum átvételéről és működtetéséről fog gondoskodni.”

Vidi 23 24 CserPA sajtaj2

Székesfehérvár polgármestere örömének adott hangot, hogy a szurkolóknak már nem kell sokáig várniuk a tavaszi szezon kezdetére. Az idegenbeli mérkőzések után február 18-án lép először hazai pályára a csapat. „Nagyon fontos hír, hogy nem emelünk az árakon! Ezután is a klubbal közösen teszünk meg mindent azért, hogy minél többen vásároljanak bérletet és jegyet.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.

A 2024-es tavaszi szezonra szóló bérletet január 24-én, szerdán 10 órától online, vagy személyesen a VidiShopban lehet megvásárolni. A shop az első időszakban a Sóstói Stadionban hétfőn, szerdán és pénteken 10:00-17:30 között tart nyitva (ebédszünet 13:00-13:30). Ha szükséges, az utolsó héten bővíti is a nyitvatartást a Városfejlesztési Kft.

„Nem változtattunk az eddigi jegy- és bérletstruktúrán. A 2023-as őszi bérlettel rendelkező szurkolók számára most is elővásárlási lehetőséget biztosítunk bérletes helyükre. Az elővásárlási időszak február 11-ig tart. Ezen időszak alatt a VidiShopban és online is azokra a helyekre lehet új bérletet vásárolni, amelyeket nem tartunk fenn a korábbi bérletesek számára. A bérlet megvásárlásakor meg kell adni a nevet, valamint a születési helyet és a születési időt. Aki a bérletét személyesen szeretné megújítani, annak a 2023-as őszi szezonbérletet be kell mutatnia a VidiShopban.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester, felhívva a figyelmet a gyermekbérletre és a mozgáskorlátozottak számára biztosított belépőkre.

Gyermekbérletet (14 év alatt) a D1, D2, D3, illetve RBD szektorokba lehet váltani, 5200 forintért. Mozgáskorlátozott szurkolók számára a bérlet ára 1000 Ft, amennyiben nem szeretnének minden mérkőzés előtt külön jegyet vásárolni (az akadálymentesített helyek a C1, C2, C4 és C5 szektorokban találhatók). Mozgáskorlátozottak kísérői csak abban az esetben válthatnak kedvezményes árú bérletet, ha kerekesszékkel közlekedő mozgáskorlátozottat kísérnek a mérkőzésre.

Vidi 23 24 CserPA sajtaj3

A Jegymester Kft. online bérletvásárlás vagy megújítás esetén bérletenként 399 Ft-os kezelési költséget számít fel. A bérletet személyesen lehet átvenni a VidiShopban – az értesítést követően – nyitvatartási időben (hétfő, szerda és péntek: 10:00-17:30 között). A jegyértékesítéssel kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket e-mailen a jegy@proalbaregia.hu címre küldhetik el a szurkolók.

„Nagyon szép őszt produkált az együttes – és ezt nemcsak az eredményesség miatt mondhatjuk el. Ez egy nagyon szerethető csapat, amely mindent megtett a pályán, szívvel-lélekkel küzdött. Megérdemli, hogy minél többen jöjjünk ki és szurkoljunk, hogy ez a tavaszi szezon is legalább olyan jól sikerüljön, mint az őszi. Hajrá, Vidi!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, hangsúlyozva, hogy a bérlet- és jegybevétel jelentős része immár a városé lesz, amelyet a stadion üzemeltetésére fordít.

A Vidi február 3-án, szombaton Zalaegerszegen kezdi meg tavaszi menetelését, 12.30 órakor, majd 7-én, szerdán 17.45-kor Kisvárdán, 10-én, szombaton 15.00-kor pedig az MTK otthonában vendégeskedik. Az első hazai meccsen, február 18-án, vasárnap 15.00 órakor a DVSC látogat a Sóstóra. Ezen felül a május 18-i bajnoki zárásig a Ferencváros, a Mezőkövesd, a ZTE, az MTK és a DVTK vizitál még a piros-kékek vendégeként Fehérváron, ezekre a mérkőzésekre lesznek érvényesek természetesen a bérletek.

(ÖKK, Media24, fotó: Bácskai Gergely)