Minden év május utolsó szombatján zárulnak a Fejér Vármegyei Kosárlabda Bajnokságok, a Fejér Vármegyei Kosárlabda Nap keretében. A 2023-24-es bajnoki szezon zárásaként hat mérkőzés lebonyolítására – 2 női és négy férfi – került sor az MKOSZ Edzőcsarnokban.

Két mérkőzéssel nyitottuk a napot. 9.30-tól a női bronzmeccset, Young Girls – VESC U18, és a férfi 6.-7. helyezettek play-in mérkőzését, Fehérvár KC – EcoLux Line Basketball Team játszották le. A női bajnokság harmadik helyezését a Young Girls szerezte meg (Young Girls – VESC U18 66-44). A férfi play-in mérkőzést a Fehérvár KC nyerte, így az ötödik helyért játszhattak (Fehérvár KC – EcoLux Basketball Team 101-45).

A női bajnokság döntőjét a veszprémi hölgyek és az Old Girls vívta. A rendkívül szoros mérkőzésen a veszprémi hölgyek nyertek, így a bajnoki címet VESC csapata hódította el (76-82).

A hölgyek csatáját követően újra az urak vették birtokba a pályát. Az ötödik helyért a Várpalota és a Fehérvár KC lépett a parkettra. A mérkőzést a pihentebb Várpalota nyerte, így megszerezve az ötödik helyet (81-60).

A férfi bajnokság bronz mérkőzése következett az Ősfehérvár – Real Margit összecsapás. Az örökifjú Kardos László ponterős játékával (18 pont) az Ősfehérvár behúzta a mérkőzést, így az ő nyakukba került a bronzérem.

A 2023-24-es bajnoki szezont záró mérkőzés következett, a férfi döntő. A bajnoki szezonban végig veretlen Vadmalacok fölényes győzelmet szerzett a Vasöntöde ellen (74-36), ezzel megkoronázva egész éves teljesítményüket újra bajnokként hagyhatták el a pályát.

A Thúróczy Nóra Női Fejér Vármegyei Bajnokság végeredménye:

  1. VESC, 2. Old Girls, 3. Young Girls, 4. VESC U18

A Fazekas Ervin Férfi Fejér Vármegyei Bajnokság végeredménye:

  1. Vadmalacok, 2. Vasöntöde, 3. Ősfehérvár, 4. Real Margit, 5. Várpalota, 6. Fehérvár KC, 7. EcoLux Line Basketball Team

A SPAR dobóverseny női győztese Vass Zita, a férfié pedig Maár Benedek lett. A győztesek egy-egy SPAR ajándékcsomagot vehettek át.

Kosar VESC

A 2023-24-es bajnoki szezon legjobb dobóit is jutalmaztuk.

A legtöbb pontot a nőknél Varga-Kisteleki Katalin (Old Girls), a férfiaknál Tápai Attila szerezte.

A hárompontos kosarakat Fitos Marianna (VESC) és Bakos Miklós (Fehérvár KC) szerezték.

A büntetőket Nagy Krisztina (Old Girls) és Honhalmi Péter (Vadmalacok) értékesítették a leghatékonyabban.

A Fejér Vármegyei Szövetség által alapított Bogár Pál díjat az utánpótlás kategóriában Millis Lilla és Debreczeny Balázs (mindketten a Dávid Kornél KA játékosai), sportszakemberként pedig Boda Gábor a Dunaújvárosi Sárkányok elnöke vehette át.

A bajnokoknak és a díjazottaknak gratulálunk és köszönjük a bajnokságban szereplő összes csapatnak, játékosnak a részvételt a mai napon és az egész szezonban!

Ősszel találkozunk! Hajrá Kosárlabda!

(BP)