Egész évben fontos a véradás, ám a nyári időszakban fokozottan számít az önkéntesekre az Országos Vérellátó Szolgálat. A szabadságolások miatt ilyenkor csökken a donorok száma, ezért kérik, hogy aki csak teheti, menjen el vért adni a nyár folyamán is. A Székesfehérvári Területi Vérellátóban folyamatosan fogadják az önkénteseket, időpontot foglalni a www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon lehet.

A véradás a szolidaritás jele, csatlakozz a véradókhoz és ments életeket! – erre hívják fel a figyelmet a szakemberek. A Magyar Vöröskereszt 1939 óta toborozza az önkénteseket hazánkban, hogy stabilan biztosítsa a vérkészleteket. Az előállított vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat juttatja el a végfelhasználó egészségügyi intézményekbe.

A vér 35 napig tárolható, ezért fontos a folyamatos, rendszerszerű véradások szervezése. Különösen igaz ez a nyári hónapokra, amikor a többi évszakhoz képest csökken a donorok száma a szabadságolások miatt. Kérik, hogy aki csak teheti, ilyenkor is menjen el vért adni.

A Székesfehérvári Területi Vérellátóban június 27-28-án, kedden és szerdán 8.00-15.00 óra között, június 29-én, csütörtökön 8.00 és 12.00 óra között, július 3-4-5-6-án, hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 8.00-15.00 óra között, majd július 7-én, pénteken 8.00-14.00 óra között fogadják a véradókat. A Jancsár köz 5. szám alatti Plazma Ponton július 5-én, szerdán 13.00-18.00 óra között lesz véradás.