Nagyon nem akar jó irányba állni a női kézilabda NB I-ben az Alba FKC hajója. A székesfehérvári alakulat szombat este az elvileg közvetlen riválisnak számító, ám most már 9 ponttal előrébb tartó Moyra-Budaörs otthonában kapott ki 36-33-ra, így a vesztett pontok tekintetében mindössze eggyel előzi meg a NEKA, Békéscsaba triót, amelyek közül utóbbi áll jelenleg kieső helyen rosszabb gólkülönbséggel.

A találkozó az összképét tekintve egy sokgólos, közönségszórakoztató összecsapás volt, ám lévén ez komoly téttel bíró bajnoki, nem gálameccs, aligha tapsolt bárki ennek a sok gólnak fehérvári oldalon.

Az Alba kezdett valamivel jobban, majd sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 25-26-nál volt utoljára az előny vendégoldalon, 15 perccel a befejezés előtt, majd egy 5-0-ás rohanással a Budaörs ellépett néggyel, ami a véghajrában ötre is hízott, 36-31 után már csak szépségtapasz volt a két kései Smbatian-gól.

Az ukrán légiós 10 találatig jutott, mellette még a 7 gólos Takó és a hatot szerző Utasi érdemel említést, a védekezés úgy ahogy van, kritikán alulinak bizonyult.

A hátralévő három mérkőzésből egyet ki lehet húzni, mivel a Ferencváros ellen május 18-án, idegenben semmi sansza nem lesz Horváth Roland csapatának, ám az utolsó két meccsen, a NEKA ellen idegenben május 22-én, majd a szezonzárón a Vasas ellen május 26-án kötelező a győzelem!