Fellobbant Víziváros adventi koszorúján a harmadik és a negyedik gyertya is. Véget ért a több mint egy évtizede tartó Vízivárosi Advent rendezvénysorozat idei ünnepváró rendezvénye. Az programon Székesfehérvár polgármestere Dr. Cser-Palkovics András, valamint a térség önkormányzati képviselője Dr. Horváth Miklósné köszöntötte a résztvevőket, műsort adtak a helyi óvodások és iskolások, valamint a Horváth testvérpár is fellépett.

„A társas együttlét alapja a szeretet, ahol szeretet van, ott harag nincs, ott nem lehet gyűlölet. Nincs olyan ember, akinek a lelkében ne lenne vágy, hogy szeretete adjon, vagy szeretetet kapjon, de azt csak tiszta és békés lélekkel lehet. Erről szól az advent, hogy próbáljunk megbocsájtani, próbáljunk bocsánatot kérni, hogy a betlehemi csillag fénye békét árasszon karácsonykor.” – a térség önkormányzati képviselője, a karácsonyváró közösségi rendezvény megálmodója Dr. Horváth Miklósné ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a térségben élő családokat és kívánt mindenkinek meghitt, áldott ünnepet. Dr. Horváth Miklósné emlékeztetett, azok az óvodások, akik tizenhárom évvel ezelőtt, az első Vízivárosi Adventen színpadra léptek, ma már fiatal felnőttek.

Advent Viziv23 2

Dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi beszédében köszönetett mondott azért, hogy közösségi programokon nemcsak a belvárosban, hanem Vízivárosban is részt vehetnek a székesfehérváriak. Ezek az alkalmak arra valók, hogy a gyerekek segítségével, akik őszinte várakozással tekintenek a karácsonyra, ünnepi hangulatot árasszanak. „A harmadik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún, ami az öröm jelképe, engedjük át magunkba az érzést, ha a gyerekek őszintén várakoznak, akkor várakozzunk mi is őszintén és szeretetteljesen. Ha ezt átvesszük a gyerektől, akkor ez a néhány nap nem lesz rohanós, és megélhetjük ennek az időszaknak a szépségét és úgy érkezünk meg karácsonyhoz, hogy egy kicsit szívvel és lélekkel is készen állunk annak a születésére, aki a születésével a szeretetet üzenetét hozta el nekünk.”

Berze János református lelkész advent harmadik vasárnapján arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes átgondolni kiket bántottunk meg az év során és bocsánatot kell kérnünk tőlük. Ha tudunk bocsánatot kérni, akkor fogadjuk el, ha más bocsánatot kér. Hogy ne csak a magunk kinézetét, vagy a szép fenyőfát, udvarainkat, hanem a lelkünket is tudjuk ünneplőbe öltöztetni.”

Advent Viziv23 3

A Vízivárosi Advent záró programján Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, valamint Berze János református lelkész közösen gyújtották meg a harmadik és a negyedik gyertyát. A további műsorban szerepeltek a Vízivárosi Óvodába, a Rákóczi Úti Óvodába és a Vízivárosi Általános Iskolába járó gyerekek, majd Horváth Elemér hegedűművészt és Horváth Péter zongoraművészt láthatta, hallhatta a közönség.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)