Amint arról már a napokban beszámoltunk, megkapta a használatbavételi engedélyt Székesfehérvár új büszkesége, az Alba Aréna. Áprilisban lesz a hivatalos nyitás, mindjárt két magyar-norvég válogatott jégkorong mérkőzéssel, majd a közönség is birtokba veheti a jégfelületet. A részletekről csütörtökön délután sajtótájékoztatón számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.

AlbaArena4 1

Április 19-én, pénteken 18.30 órakor a világranglista 12. helyén álló norvég jégkorong-válogatott elleni mérkőzéssel avatják az Alba Arénát. A norvégok másnap, április 20-án, szombaton újra jégre lépnek, így a közönség rögtön két alkalommal láthatja az A-csoportos világbajnoki mezőny tagját. A jegyvásárlás február 23-án, pénteken 14-20 óra között és február 24-én, szombaton 9-20 óra között az Alba Aréna nyílt napjain indul. A szurkolók itt személyesen válthatják meg a belépőket, valamint megismerkedhetnek az aréna olyan részeivel, melyeket később nem láthatnak, így például a játékosok öltözőjével is. Az online jegyértékesítés az áprilisi nyitómérkőzésekre csak a nyílt napok után indul el.

AlbaArena sajtaj2

A kedvező jegyár-konstrukciónak köszönhetően az egynapos, teljes árú belépő 3000, míg a nyugdíjas és diákjegyek 1500 forintos áron lesznek kaphatóak. Aki mind a két mérkőzésre szeretne jegyet váltani, teljes áron 4000, míg kedvezményesen 2000 forintért teheti meg. A belépés 3 éves kor alatt ingyenes.

AlbaArena sajtaj3

A csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentették, hogy visszatér a közönségkori is, így a nézők a 6000 fő (szükség esetén további csaknem 2000 fővel bővíthető) befogadására alkalmas új aréna jegét is kipróbálhatják. Ezekre az alkalmakra a norvégok elleni mérkőzéseket követő vasárnapon, április 22-én, majd április 26-án, pénteken és április 27-én, vasárnap kerül sor.

AlbaArena sajtaj1

Az Alba Aréna konferenciatermében rendezett sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester megköszönte a szövetség partnerségét, melynek köszönhetően jégkoronggal nyithatják meg az arénát. Elmondta, hogy az Alba Aréna néhány nappal ezelőtt már a használatbavételi engedélyt is megkapta, így semmi akadálya, hogy a nagyközönségnek is bemutassák a multifunkcionális sportcsarnokot. Ahogy arról korábban a közösségi oldalán tájékoztatta a székesfehérváriakat: február 23-án, pénteken és február 24-én, szombaton nyílt napot rendeznek, ahol minden érdeklődő szabadon bejárhatja a csarnokot. „Egy több évtizedes álma valósult meg a városnak azzal, hogy ezt a csodálatos, új közösségi teret el tudtuk készíteni, fel tudtuk építeni és át tudjuk adni.” – fogalmazott a polgármester, aki bejelentette, hogy a Magyar Jégkorong Szövetséggel való együttműködés keretében rögtön egy duplameccsel nyithatják meg a csarnokot. Előbb április 19-én, pénteken 18.30 órakor, majd április 20-án, szombaton játszik a magyar férfi jégkorong-válogatott a norvégok ellen a Hoki Tavasz programsorozaton belül.

AlbaArena jeg4

„Bízom benne, hogy ez tényleg a magyar jégkorong ünnepe lesz. Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni, aki az elmúlt évtizedekben dolgozott azért, hogy a magyar jégkorong ezen a szinten állva rendelkezzen olyan klubbal, olyan szurkolói közösséggel, akikre hivatkozva mi kérhettük, hogy ez a csarnok it,t Fehérváron épüljön meg.” – hangsúlyozta a városvezető, aki elmondta, hogy a megnyitó célja nem a bevételszerzés, hanem az, hogy minél több néző élhessen át egy egyedülálló sportélményt az új arénában. „Bízunk benne, hogy a magyar válogatott a következő években, évtizedekben nagyon sokszor vissza fog térni Székesfehérvárra, hiszen ez a csarnok nem csak a Volánnak, hanem a magyar jégkorongnak készült.” – tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András, aki további rendezvényeket is ígért a mérkőzéseket követő időszakra.

AlbaArena sajtaj SuchGyorgy

„Régi álom válik valóra, mikor Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb csarnokát felavatjuk, ráadásul a magyar hokiuniverzum egy mágikus dátumán, április 19-én, hiszen ezen a napon volt 2008-ban a szapporói feljutás.” – nyilatkozott Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. Megérdemelte a város és a klub is ezt a gyönyörű létesítményt, hiszen Székesfehérvár a hazai jégkorong legfontosabb fellegvára – hangsúlyozta az elnök, aki megígérte, hogy az MJSZ azon lesz, hogy kirobbanó hangulatú, színvonalas mérkőzéssel avassák fel az Alba Arénát. Az elnök érdekességként felidézte, hogy a világranglista 12. helyezett norvég válogatott egyszer már játszott Fehérváron, még 2002-ben, amikor a magyar válogatott 3-1-es győzelmet aratott az északi csapat felett a Divízió-1-es vb-n. Such György ismertetve a válogatott világbajnoki felkészülését elmondta, hogy hazai pályán a világesemény előtt csak április 19-én és 20-án, az Alba Arénában lehet majd látni a magyar csapatot.

AlbaArena jeg2

A mérkőzés egyébként része a Hoki Tavasz elnevezésű programsorozatnak, melynek keretében a magyar válogatott a regnáló világbajnok, Kanada ellen is pályára lép május 7-én, kedden az MVM Dome-ban. A székesfehérvári mérkőzésekre jegyet vásárlók kedvezményes áron válthatnak jegyet a Magyarország-Kanada összecsapásra, amennyiben a jegyükön lévő kódot a promóciós időszakban beváltják. Such György gratulált a klubnak, a városnak és mindenkinek, akinek része volt az Alba Aréna felépítésében, hozzátéve: az MJSZ a jövőben is szeretne kupadöntőket, világbajnokságokat és válogatott mérkőzéseket rendezni a helyszínen.

AlbaArena bejaras1

A sajtótájékoztatót követően dr. Cser-Palkovics András és Gál Péter Pál, a Hydro Fehérvár AV19 elnöke vezetésével bejáráson mutatták be a csarnok helyiségeit, így a lelátót, az öltözőket és a VIP-páholyokat is a jelenlévőknek. Amit láttak, láttunk, lenyűgöző!

AlbaArena oltozo1

Az Alba Aréna minden igényt kielégítő, nemzetközi színvonalú létesítmény minden tekintetben. Remélhetőleg sok-sok minőségi rendezvény otthona lesz a következő években, évtizedekben!

(Fotó: Mátay Balázs)