Nagy port kavar fehérvári sportberkekben az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapatának két meghatározó légiósa, James Dickey és Anthony Roberts fegyelmi ügye. A két játékos vétett a klub és a honi szövetség szabályzata ellen, ezért a múlt heti, kaposvári meccsen nem léphettek pályára. A szurkolók és a sportbarátok csak találgattak, mit vétettek a játékosok, közben fohászkodtak, hogy ne kelljen távoznia az alapszakasz véghajrájában a két kosarasnak, akiket – mivel éppen pénteken délben jár le az átigazolási időszak – nem lehetett volna minőségben pótolni. Mostanra kiderült, nem kell tovább találgatni, Dickey-ék megkapták büntetésüket és maradnak!

Az Alba hivatalos közleménye:

„Két játékosunkat, James Dickeyt és Anthony Robertset versenyidőszakon kívül, közúti ellenőrzés során hatósági eljárás alá vonták. Mivel cselekedetükkel megszegték a klub házirendjét, etikai szabályzatát, ezért fegyelmi eljárást folytattunk le velük szemben, amely után jelentős pénzbírságot róttunk ki rájuk.

Klubunk az ügyben kikérte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége állásfoglalását, majd a konzultációt követően került a szankció megállapításra.

A játékosok megbánást tanúsítottak, elnézést kérnek a klubtól és a szurkolóktól.

Klubunk az ügyet ezzel lezártnak tekinti.”

Ebben a helyzetben a lehető legbölcsebb döntés született, remélhetőleg a két „renitens” a pályán bizonyítja majd, hogy továbbra is érdemesek a bizalomra, húzóemberei lesznek a döntőbe igyekvő Albának.