A hagyományokhoz hűen idén 11. alkalommal rendezte meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház az Újszövetség Maratont, advent első vasárnapján. A rendezvény nyitányaként kora reggel Vargha Tamás országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszterhelyettes, dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Szikora János színház igazgató, Ugrits Tamás püspöki iroda igazgató, Berze János református elnöki lelkész, valamint Bencze András, evangélikus lelkész közösen gyújtották meg az előcsarnokban az első adventi gyertyát, a Vox Mirabilis kórus előadásának kíséretében.

Az eseményen a négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával Jézus életét idézte meg a közösség. A békés, áldott hangulatú maratonon 40 evangéliumi történetet olvasott fel 40 fehérvári lakos, melyet az esemény iránt érdeklődő nézők kísértek végig elmélyült figyelemmel.

Ujszovetseg maraton23 3

Dr. Szikora János, a teátrum igazgatója úgy fogalmazott, hogy az Újszövetség Maratonnal olyan alkalmat szeretett volna teremteni a színház, amely mindenkinek szól, ahol összegyűlhetnek az egymás lelkiségében osztozó emberek, akik ebben az alkalmi közösségben élhetik meg az élet könyve megszólaltatásának élményét és az evangélium igazságát.

A szentírás felolvasása a hagyományok őrzéséről és örök értékeinkről szól. A lelki felkészülés mellett a Vörösmarty Színház, mint szervező és a felolvasásra jelentkező fehérváriak erősítik a város közösségét évről évre, –  emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A felolvasás során meg kell hallanunk a béke üzenetét, hogy a világban dúló háborúk során ne vesszen el több emberélet – fogalmazta meg a 11 éves hagyománnyal bíró Újszövetség Maraton idei üzenetét Vargha Tamás.

Ujszovetseg maraton23 2

A színpadon a szent történetek között a Vox Mirabilis kórus adott műsort, valamint a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai emelték a nap fényét zenei produkcióikkal.

(Fotó: Kiss László)