Folyamatosan várják a véradókat áprilisban is Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén lévő állomásra minden hétköznap lehet menni. Az Országos Vérellátó Szolgálat jelentése szerint egyre több vért adnak a magyar donorok, számuk mintegy 4 százalékkal emelkedett tavaly a 2022-es évhez képest. 

A Seregélyesi út 3. szám alatti Székesfehérvár Területi Vérellátóban hétfőtől csütörtökig 8.00 és 15.00 óra között, míg péntekenként 8.00 és 14.00 óra között fogadják a donorokat. Előzetes regisztráció szükséges az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján, a https://www.ovsz.hu/hol-adhatok-vert linken.

Az OVSZ nemrég közzétette éves jelentését, melyből kiderül, hogy emelkedett az évente több alkalommal vért adók száma Magyarországon. Tavaly összesen 411 925-ször adtak vért, ami több mint 15 ezerrel több részvételt és 4 százalékos emelkedést jelent a 2022-es évhez képest. A 2024-es esztendőt Kubányi Endre emlékének szentelik, aki száz évvel ezelőtt, 1924-ben alapította meg Magyarország első véradó állomását Pécsett, majd nem sokkal később az első hazai véradó szolgálatot is létrehozta Budapesten.