A pályaszezont záró országos atlétikai Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon az ARAK 12 induló korosztályos csapatából 11 dobogón végzett! A fehérvári ifjak összességében 4 arany, 5 ezüst és 2 bronzéremmel zártak a rangos megmérettetésen.

– Az U16-os korosztályban négy, az idősebbeknél nyolc egységgel szálltak harcba a fehérváriak a medáliákért. Három bajnoki címet is ünnepelhettek az U18-as fiú ugróink. Trenka Ádám és Kerék Patrik vezérletével először a távolugrásban Tatai Bulcsú Bendegúzzal és Ódor Balázzsal, majd ötösugrásban Ódor Balázzsal és Kovács Endrével, végül pedig magasugrásban Ágoston Illéssel és Ferencz Barnabással alkotva csapatot állhattak a dobogó tetejére. Az ARAK negyedik bajoki címét az U16-os fiúk 300 méter gátfutásban nyerték a Tölgyesi Zénó, Skoumal Zalán, Fliszár Levente és Kertész Kálmán felállásban.

Ugyanők 100 gáton Németh Rolanddal ezüstöt, távolugrásban bronzot nyertek. Az U18-20 korosztály ugró hölgyei három második helyet szereztek. Távol és gátfutásban Langmár Kata, Antal Hanga, Bodnár Lili és Balogh Lilla, hármasugrásban pedig Horváth Katalinnal kiegészülve csúsztak le az szoros versenyben az első helyről. Az 13-15 éves lányok magasugrásban remekeltek. A Gombás Petra, Langmár Zsófi, Pallos Gréta, Zsigmond Emma és Kárász Anna alkotta ötös nyakába került az ezüstérem.

Atletika UCSB ARAK U18 tavol gat

Az U18-as fiú csapatunk a rövid gáton bronzérmes a Tatai Bulcsú Bendegúz, Varga Botond, Balázsik Dávid és Kovács Endre, a hosszú gáton negyedik a Tatai Bulcsú Bendegúz, Balázsik Dávid, Varga Botond és Ódor Balázs összetételben. Az országos pályabajnokságok végeztével már a 2024-es felkészülés, az alapozás veszi kezdetét, amihez a szezonzáró bajnokság kellő lendületet, motivációt ad! – tájékoztatott az ARAK  szakosztályvezetője, Tölgyesi Előd.

(fotók: Babos Rita)