A hatalmas sikerrel megrendezett budapesti világbajnokságot követően Kecskeméten a 10. Magyar Szuper Liga Döntőjében voltak érdekeltek legjobb atlétáink, így a székesfehérvári ARAK és a Honvéd Szondi SE érintett sportolói is. Bár csak néhányan indultak a két egyesület részéről, nem maradtak el a dobogós helyezések.

A férfiak 10 000 méteres gyaloglásban a H. Szondi SE 22 éves kiválósága, Tóth Norbert a dobogó 3. fokára állhatott fel, míg klubtársa, Schwarcz Péter a 6. helyen végzett. Az ARAK részéről női 800 méteres síkfutásban Enesei Rita a 6. lett, magasugrásban pedig a fiatal, még alig 16 éves Ágoston Illés háromszor kísérletezett sikertelenül a 180 cm-es kezdő magasságon. Neki még bőven van ideje és tehetsége a fejlődésre, mire valóban eléri a felnőtt kort, valószínűleg nemcsak a 180 centi fog menni, a jóval magasabbra emelt lécen is átjuthat.

Atletika valto noi1

A Szuperliga keretében, de külön versenyként rendezték meg a 4 x 100-as és 4 x 400-as váltók Magyar Bajnokságát. A rövidebb távon az ARAK női és a férfi stafétája is bronzérmes lett. A hölgyek Ritter Lola, Hujber Zsófi, Mészáros Luca és Langmár Kata Anna összetételben, a férfiak Tata Zalán Imre, Bolla Gergő, Szabó Dániel és Trenka Ádám összeállításban állhattak fel a dobogó alsó fokára.

(A fotó illusztráció)