A nehéz helyzetben élő családok gyermekei számára indított iskolaszergyűjtési akciót az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület egy fehérvári papírbolttal közösen. A Gáz utcai üzletben augusztus 15-ig várják a már nem használt, de jó állapotú iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat.

Közel 20 éve működik Székesfehérváron az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület (ICSKE), amelynek fő tevékenységi köre a szociálisan hátrányos helyzetben élők segítése. A napi teendők mellett hosszabb távra is terveznek, így meghirdették a jövő tanévre szóló iskolaszergyűjtést. Az egyesület munkáját támogatva a jó ügy mellé állt a Gáz utca 11. szám alatt található Grafit Papír-Írószerbolt. Az üzleteben augusztus 15-ig leadhatóak a már nem használt, de jó állapotú, iskolatáskák, tolltartók. Az összegyűlt iskolaszereket az ICSKE osztja szét a székesfehérvári családok között.

Arra kérnek mindenkit, aki szeretne a székesfehérvári családok iskolakezdéséhez hozzájárulni, hogy kizárólag jó állapotú, vagyis nem szakadt vagy koszos iskolaszereket adjon le, olyan táskákat, tolltartókat, amelyeket az adományozó saját gyermekei is szívesen használnának.

A jó állapotú iskolaszerek leadásának helye Székesfehérvár, Gáz utca 11. Grafit Papír-Írószer. A gyűjtés augusztus 15-ig tart az üzlet nyitvatartási idejében hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között.

(Bácskai Gergely)