Idén is megrendezik – szeptember 16-án –  a Székesfehérvári Civil Napot. A társadalmi kapcsolatok erősítését és a közösségi megjelenési lehetőségek bővítését célzó rendezvényre augusztus 4-ig várják a civil szervezetek jelentkezését, akik a részvételi regisztráció mellett támogatásra is pályázhatnak a kitelepüléshez. A részletekről Molnár Tamás önkormányzati képviselő, környezetvédelmi és civil tanácsnok tartott sajtótájékoztatót a Zichy ligetben.

Mint elhangzott, ebben az esztendőben is számítanak azokra a székesfehérvári civil szervezetekre, akik szívesen bemutatnák tevékenységüket és programjaikat a látogatók számára.

„A Civil Napnak komoly hagyománya van, hiszen még a pandémiás időszak alatt is megrendeztük. Ezt a hagyományt szeretnénk folytatni, idén is nagy szeretettel várjuk a civil szervezetek jelentkezését.” – fogalmazott Molnár Tamás, aki hozzátette: a Civil Nap egyik legfontosabb üzenete, hogy nem csak a lakosságot és a civileket, hanem magukat a civil szervezeteket is közelebb hozza egymáshoz. A tanácsnok felhívta a figyelmet a kitelepülés költségeihez támogatást nyújtó pályázatra, valamint arra, hogy az év végi működési költségekről szóló pályázaton az egyik feltétel a Civil Napon való részvétel, így már dupla ok miatt is érdemes bemutatkozni a rendezvényen.

A Civil Napon 3×3 méter alapterületű sátorban, egységenként 2-2 szervezet standjának az elhelyezését tervezik, legfeljebb két sörpaddal és áramvételi lehetőséggel. Az egyéb eszközökről a szervezeteknek kell gondoskodniuk, a résztvevők számára az Önkormányzat kisösszegű anyagi hozzájárulást is biztosít a kitelepülés költségeihez.

A Civil Nap részletes tájékoztatótáját és a jelentkezési lapot ide kattintva tölthetik le. További információ kérhető az Önkormányzatnál a Közművelődési és Civil Kapcsolatok Irodájának munkatársaitól a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen és a 06-22-537-673, valamint a 06-22-537-156-os telefonszámokon.